Wat te doen in deze Corona tijd?

Toen in januari de eerste geluiden van Corona binnenkwamen leek het nog heel ver weg van ons. Helaas kunnen we dat niet meer zeggen en hebben wij ook met dit verschrikkelijke virus te maken. De wereld staat op zijn kop! In de eerste plaats gaat mijn medeleven uit naar alle mensen die de strijd tegen dit virus hebben verloren, naar hun nabestaanden, maar uiteraard ook naar alle mensen in de zorg, die zich iedere dag weer inzetten om ons te helpen en ons de zorg te geven die we nodig hebben. Ik mag van geluk spreken dat zowel mijn familie als ikzelf gezond zijn, maar het blijft raar dat ik nu niet op wedstrijd kan, geen georganiseerde trainingen kan volgen en dat het seizoen stilstaat. Toch probeer ik het positief te bekijken.

Nu het zo rustig is ben ik meer thuis en heb ik de tijd om al mijn paarden meer aandacht te geven. Normaal gesproken ben ik veel weg en dan hebben zeker de jonge paarden minder aandacht. Ik vind het heerlijk om eens lekker de tijd te nemen voor de verzorging van de paarden. Lekker poetsen, wassen, toiletteren. Vaak moet dat snel even tussendoor, maar nu is daar de tijd voor. Uiteindelijk is een goede band met je paard opbouwen het allerleukste aan mijn werk en daar helpt lekker freubelen en poetsen ook echt bij.

Ook heb ik nu de mogelijkheid om wat meer diepgang te creëren in het trainen. Er staan geen wedstrijden voor de deur, dus heb ik meer ruimte om wat nieuwe lijntjes te proberen met springen, of juist wat meer te focussen op bepaalde oefeningen van de dressuur. Als er wedstrijden aankomen ga je (soms onbewust) toch meer wedstrijdgericht te werk, terwijl het juist heel goed is om in je trainingsopbouw af en toe net iets langer door te werken op bepaalde punten.

Verder zijn we ook lekker bezig op stal zelf. Het terrein wordt weer eens goed onder handen genomen. Snoeien, schilderen, beetje verbouwen hier en daar. Je ziet het echt opknappen en daar word ik altijd wel heel blij van!

Uiteindelijk hoop ik wel dat we snel ons oude leven weer een beetje terugkrijgen. Als ik eerlijk ben kan ik niet wachten tot we weer op wedstrijd mogen. Dat wordt dan meteen een goede check of ik deze tijd goed heb gebruikt.