Tijd voor verandering?

Als je lang dezelfde dingen doet dan wordt het soms tijd om ze wat te veranderen. Niet alleen in je training of op wedstrijden, maar ook in het dagelijks leven. Ook bij ons op stal zijn we aan het nadenken over veranderingen. We zijn opzoek naar extra personeel, maar ook de stallen van de paarden gaan we misschien veranderen.

Bij ons op stal hebben we twee gebouwen met stallen voor de paarden. Aan de ene kant staan mijn paarden, en aan de andere kant staan de paarden van de pensionklanten. De stallen zijn aan beide kanten verschillend. De ene kant heeft stallen met tralies, en aan de andere kant hebben de stallen een open voorkant.

Mijn kanjers, zouden zichzelf niet zijn als ze niet net soms wat anders zouden denken als dat wij in de planning hebben. Het idee dat al mijn paarden bij elkaar zouden staan leek mij ontzettend leuk. Daar dachten mijn kanjers dus anders over. Bijvoorbeeld Niels, Bill en Maggie kunnen alleen in een box staan met een open voorkant. Simpelweg omdat ze hier veel gelukkiger en rustiger staan dan in de andere stallen.

Je raad het waarschijnlijk al, uiteraard staan zij nu aan de kant van de pensionklanten. Omdat het idee van al mijn toppers aan dezelfde kant mij toch wel heel leuk lijkt, gaan we nu op zoek naar mogelijkheden. Misschien dat we alle paarden wisselen? Misschien gaan we hier en daar wat verbouwen? Het is nog niet helemaal duidelijk, maar er gaat het komende jaar het een en ander gebeuren.

Heb je nog tips en ideeën voor een verandering of verbouwing? Ik sta voor alles open!