Met 3 paarden een 3*** overwinning!

Afgelopen jaar won ik met Undercover de CIC3*** van de Renswoude Horse Trials. Deze overwinning maakte 2018 voor mij een bijzonder jaar. Toen mijn eventing carrière bij de paarden echt begon was dat met Vira, Dostowjeski en Undercover. Deze 3 paarden stonden al van jongs af aan bij mij op stal en heb ik zelf opgeleid tot het hoogste niveau. Met Vira heb ik in 2011, 2012, 2013 en 2014 overwinningen op 3*** niveau behaald. Met Dostowjeski gebeurde dit in 2014. Uiteindelijk mocht mijn derde zelf opgeleide paard Undercover in 2018 zich bij dit rijtje aansluiten. Hier ben ik zo ontzettend trots op en daarom wil ik dit graag met jullie delen.

Vira
Vira kwam als veulentje bij ons op stal. Mijn moeder had haar gekocht als dressuurpaard. Met Jazz als vader leek zij als veulen al een potentiële topper. Anders dan dat mijn moeder had gedacht ging ik niet voor de dressuur maar wilde ik verder in de eventing, dus ook de dressuurpaarden werden geprobeerd in het springen en de cross. Vira sprong als jong paard al over de hekken in de wei, dus het leek wel te kunnen. Nu ik terugkijk op mijn carriere met Vira bleek zij de allerbeste. Ik noem haar dan ook mijn “once in a lifetime” paard. Vira heeft mij groot gemaakt in de eventing. Door haar heb ik verschillende overwinningen behaald met als hoogtepunten de CCI3*** van Strzegom en de CICO3*** Nations Cup van Fontainebelau. Daarnaast heb ik dankzij haar ook mee mogen doen op de Olympsiche Spelen van Londen en was ik onderdeel van de bronzen teammedaille tijdens de WEG in Caen.

Dostowjeski
Dostowjeski kwam als 2,5 jarige bij ons op stal. Ook een gefokt dressuurpaard. Omdat ik met al mijn paarden spring- en cross hindernissen probeerde moest Dos er ook aan geloven. Ondanks zijn dressuur afstamming bleek ook hij hier een enorm talent voor te hebben. Dos is altijd het braafste jongetje van de klas. Hij is altijd werkwillig, vind alles leuk, en wilt erg zijn best voor mij doen. Al in de lagere internationale klassen heb ik met Dos een aantal overwinningen behaald en het was met Dos dat ik mijn eerste internationale overwinning behaalde. Dat was in de CIC1* in Hünxe. Uiteindelijk mocht ik daar de CIC3*** overwinning in Barroca d’Alva aan toevoegen.

Undercover
Undercover is het geboren springpaard. Er zijn zelfs mensen die het zonde vinden dat ik met hem cross. Ut kwam iets later bij ons op stal. Hij was een jaar of 6. In eerste instantie reed mijn broertje op Ut, maar omdat hij stopte met de paardensport mocht ik Ut gaan rijden. Wat ik natuurlijk helemaal niet erg vond. Ut laat zich altijd van zijn beste kant zien. Hij is net als Vira en Dostowjeski een paard met gruwelijk veel kwaliteit en een top instelling. Helaas is hij er een tijdje uit geweest door een blessure maar in 2018 kwam hij weer helemaal terug. Met 17 jaar won hij de CIC3*** van Renswoude en is hij het derde paard waarmee ik een 3*** overwinning heb behaald.

Ik ben zo ongelofelijk trots op deze prestaties, maar met name ben ik trots op mijn toppers. Ik hoop dat ze de jonge paarden wat wijsheid influisteren en dat ik met hen ook zulke mooie prestaties neer kan zetten.