Hello Tokyo!

Op uitnodiging van de Nihon University ben ik samen met mijn moeder van 24 februari tot 3 maart in Tokyo geweest om de Japanse ruiters te trainen. Dit was een fantastische ervaring. Niet alleen omdat de trainingen ontzettend leuk waren en de ruiters sterk verbeterden, maar ook omdat ik nu al een kijkje mocht nemen in Tokyo. Het lijkt nog ver weg, maar de Olympische Spelen van 2020 staan alweer bijna voor de deur.

De trainingen
5 dagen hebben mijn moeder en ik les gegeven op het terrein van de Nihon university. Deze universiteit heeft een stallencomplex voor ongeveer 35 paarden en een buitenbak, waar studenten die willen paardrijden de mogelijkheid krijgen om zichzelf te ontwikkelen, te trainen en wedstrijden te rijden. We hebben zowel dressuur, spring als eventing combinaties mogen trainen. Iedereen was super enthousiast en gedreven om beter te worden. Alles werd met volledige aandacht opgenomen. Hoe moet je bepaalde “kunstjes” rijden in de dressuur, en hoe train je voor een springparcours en een cross. Wat zijn goede oefeningen, hoe kan je variëren in het rijden van afstanden. Zo veel mogelijk onderdelen hebben we geprobeerd te bespreken en te trainen.

Typisch Japans eten
Niet alleen de trainingen waren ontzettend leuk. Ook het Japanse eten was een hele nieuwe ervaring. Door de organisatie zijn we iedere dag mee uit eten genomen, naar steeds een ander type restaurant. De bekende sushi maar ook de “hot pot”, “shabu shabu” en de echte Japanse biefstukken zijn aan bod gekomen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ook dit een groot succes was voor ons.

Tokyo 2020
En dan, voor mij, het allerbelangrijkste; een voorbereiding op de Olympische Spelen. Deze trip was voor mij een voorproefje voor 2020. Alle indrukken heb ik voor mezelf goed geregistreerd. Hoe erg is de jetlag? Waar in de stad komt het Olympisch dorp? Waar is de venue van de paardensport? Zijn de afstanden makkelijk te bereizen? Hoe gaat de wedstrijd eruit zien? Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk antwoorden te krijgen op mijn vragen en dat is grotendeels gelukt. Al deze informatie ga ik gebruiken ter voorbereiding op de Spelen en ik ga er alles aan doen om er in augustus 2020 bij te zijn!