Geen Alphen Chaam voor mij dit jaar

Het weekend van 16 en 17 maart stond de eerste eventing wedstrijd van het seizoen op de planning. Helaas heb ik toch niet meegedaan aan deze wedstrijd. Benieuwd waarom? En wil je weten wat de planning nu gaat worden? Lees dan verder.

De afgelopen weken is er veel regen gevallen en ik was bang dat de bodem in Alphen Chaam niet goed zou zijn. Ik had twee jonge paarden, Falling in Love en Triana CP, ingeschreven en juist omdat deze paarden nog onervaren zijn wilde ik niet riskeren dat ze onzeker zouden worden. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen, en ik wilde een goede start maken met een eerlijke kans voor de paarden.

Achteraf is het altijd makkelijk, maar de bodem in Alphen Chaam bleek goed te zijn. Het is natuurlijk hartstikke jammer dat ik de eerste wedstrijd van het seizoen nu heb moeten missen, maar ik sta nog steeds achter mijn beslissing. Liever iets te voorzichtig en niet meedoen, dan wel meedoen en achteraf spijt hebben. Werken met paarden is altijd onderhevig aan veranderingen en zo ook veranderingen aan wedstrijdschema’s.

Coco en Triana (de stalnaam van deze paarden) zullen het seizoen iets later beginnen. Voor Oudkarspel sta ik nog op de wachtlijst maar wie weet komt er nog een plekje vrij, en anders zullen ze meedoen in Kronenberg.

Ik moet nog even geduldig zijn, maar gelukkig gaan de wedstrijden weer bijna beginnen. Het eerste weekend van april ga ik met één van mijn volwassen paarden, Blue Nile van start in de CCI4*-S van Strzegom, Polen. Ik kan niet wachten.