Eventingderby Middenbeemster

Als voorbereiding op de wedstrijd in Alphen-Chaam van 17 maart heb ik dit weekend de Eventingderby in Middenbeemster gereden. De paarden die ik hier heb gestart zijn Fred, Triana, Coco, Maggie en Niels. Het was een typische eventing dag. Harde regen, zachte regen, werkelijk de hele dag. Gelukkig mocht er losgereden worden in de binnenbak en liepen de paarden super.

Afgelopen week zag de weersvoorspelling er al slecht uit. Ik had er een hard hoofd in en dacht “moeten we nu echt zo aan het seizoen gaan beginnen? Dat belooft wat voor de rest van het jaar”. Niets bleek minder waar vandaag. Het was werkelijk beesten weer met heel veel regen. Gelukkig lag het parcours er super bij, en stond het op een top bodem. Daar kwam nog bij dat we lekker in de binnenbak mochten losrijden.

De paarden liepen allemaal super fijn en hebben heel veel geleerd. Er was een waterbak, er stonden smalletjes, een wal en ook grotere hindernissen. Ik merkte aan al mijn paarden dat ze vorig jaar veel vertrouwen op hebben gedaan, en dit allemaal onthouden hebben. Ze liepen echt heel fijn, nergens twijfel en snapte precies hoe ze de moeilijke hindernissen moesten springen.

Het was ondanks de regen een top dag, met veel plezier! Zowel bij de paarden als bij mijzelf. Ik kan niet wachten tot de “echte” wedstrijden weer gaan beginnen!