Over mij


Door een kleine beschrijving over mijn familie en jeugd te geven hoop ik je wat meer te vertellen over wie ik ben. 

Ik ben de dochter van 2 fanatieke sporters. Mijn vader Wolter Pen presteerde heel goed in de Moderne Vijfkamp. In 1972 was hij reserve voor de Olympische Spelen van München. Hij heeft zijn hele leven paard gereden en met enorme motivatie heeft hij mij zijn kennis bijgebracht, voornamelijk in de takken springen en cross. 
Mijn moeder Hélène Aubert was fanatiek in de dressuursport. Zij behaalde met het Nederlands team de zilveren medaille op de Wereld kampioenschappen in Toronto, Canada en een bronzen medaille op de Europese kampioenschappen in Goodwood, Engeland. Hélène heeft mij als moeder en als coach enorm veel geleerd en gesteund. 
Ook mijn broertjes Wouter en Mark hebben allebei gereden en hebben mij geholpen om deze weg naar en in de topsport mogelijk te maken. 


Mijn eerste herinneringen zijn voorop bij mijn moeder op het paard. Ik was toen een jaar of twee. Mijn opa en oma gaven mij een pony, Black O'Neill, toen ik 8 was. Een lief maar heel ondeugend beestje en daar reed ik mijn eerste wedstrijdje op. 
Thuis werd ik veelzijdig getraind, zowel in dressuur, springen als in het terrein. Al snel bleek dat mijn voorkeur bij de cross lag. De pony's Rodger en Chico zijn als leermeesters voor mij geweest en hebben zeker invloed gehad op mijn interesse op dit gebied. 
Op mijn 13de reed ik mijn eerste EK in Ierland (2003) op de zelf afgerichte Rondeel’s Monsoon. Vele EK’s volgden; bij de pony’s, junioren en young riders met als beste resultaat een 10e plek op het EK 2010 in Pardubice, Tsjechië met Vira. 


De afgelopen jaren is mijn eventingcarrière in stroomversnelling geraakt. Dit kwam met name door de goede resultaten in 3-sterren wedstrijden. In 2011 werd ik gevraagd voor het senioren team dat zou gaan deelnemen in Luhmühlen. Een foutloze cross en een foutloos springparcours resulteerden in een 14e plaats en daarmee was ik de beste Nederlander. In dat zelfde jaar verzamelde ik zoveel punten in de individuele ranking voor de Olympische Spelen dat dit een serieuze mogelijkheid werd. Na de extra punten in Spanje en de goede teamprestatie in Fontainebleau, Frankrijk werd dit een feit. Een droom die uitkomt. 

Naast de paarden studeer ik rechten aan de Universiteit in Leiden. Helaas gaat deze ontwikkeling iets minder snel dan die met de paarden, maar de studie ga ik zeker voltooien. P.S. Jonge paarden zijn bij Stal Pen-Aubert altijd in opleiding. Zo ook mijn huidige wedstrijdpaarden, voor meer informatie per paard klik op deze link.

Cross WK2014